Marchize Retractabile pentru Ferestre

Se folosesc pentru:

 • Umbrirea Ferestrelor
 • Intrarile in Case
 • Protectia de ploaie a ferestrelor

Caracteristici  :

 • Impiedica razele solare directe sa patrunda in interior
 • Lasa lumina indirecta sa patrunda
 • Garnitura de etansare prezenta pe primul profil  

Dimensiuni maxime:

 • 4.5 m lungime  
 • 1.3 m proiectie

     Marchizele retractabile sunt folosite la ferestrele sau intrarile caselor,  rolul acestui sistem marchize este de a proteja de razele solare, si de ploaie.

     Principala caracteristica a marchizelor retractabile montate la ferestre este ca impiedica razele solare directe sa patrunda in interior, dar lasa totusi lumina indirecta sa lumineze camera.

In comparatie cu copertinele retractabile, ce protejeaza spatiul de sub ele, sistemele de marchize retractabile, amplasate la ferestre, protejeaza de razele solare ce pot ajunge la fereastra si mai departe in interiorul camerei, astfel marchizele reduc temperaturile in interior dar fara sa afecteze cantitatea de lumina ce patrunde si protejeaza de ploaia ce bate asupra ferestrelor sau, in alte cazuri, a intrarilor.In cazul in care se doreste cat mai mult soare, aceste marchize retractabile se pot plia prin actionarea snurului, eliberand in totalitate spatiul.

Principiul de functionare pentru marchize este simplu, se folosesc profile de aluminiu in care se prinde materialul textil, garnituri pe fiecare spita(profil), articulatii in partea de jos a sistemului marchize, care ghideaza inchiderea/deschiderea marchizelor, si scripeti prin care culizeaza snurul ce actioneaza marchizele.

Gama de materiale textile folosite la marchizele retractabile este acelasi ca la toate copertinele alege materialul pentru marchize retractabile.
Materialul textil folosit la marchizere are factorul de protectie UV 40, 60 sau  80, in functie de culoarea aleasa, reduce temperatura semnificativ,si protejeaza de ploaie datorita tratarii materialului cu teflon.

Dimensiunile maxime pentru  marchize sunt de 4.5 m lungime cu 1.3 m deschidere; pentru marchize trebuie luat in considerare ca deschiderea este egala cu inaltimea, prin urmare pentru o amplasare corecta la ferestre a marchizelor,se masoara inaltimea ferestrei, iar cand alegeti deschiderea marchizei aceasta nu ar trebui sa depaseasca jumatatea din inaltimea ferestrei.

Marchize Retractabile Semirotunde

 • Pentru ferestre cu arhitectura standard
 • Inaltimea este egala cu deschiderea

Marchize Retractabile Rotunde

 • Pentru ferestre si intrari cu arcade
 • Raza se executa atat cat este nevoie
 • Lungimea nu depinde de raza

Cu cat se reduce temperatura in interior, folosind marchizele retractabile pentru ferestre?

Reducerea temperaturilor este  sesizabila in interior si este  influientata de culoarea materialului ales . In timpul zilei cand soare e cat mai sus pe cer , folosind acest sistem puteti reduce temperatura in interior cu 15% pana la 30% .

Se protejeaza fereastra de ploaie folosind aceste marchizele?

Da. Pe primul profil exista o garnitura de etansare si nu e nevoie de nimic in plus pentru a proteja fereastra de ploaie.

Ce rezistenta au la vant aceste marchize?

Intrucat prinderea se face si in partea de jos rezistenta marchizelor la vant este ridicata.

Pot folosi Marchizele Retractabile si pe timp de iarna?

Datorita formei semirotunde marchizele nu permit depunerea zapezii , totusi in timpul iernii o problema ar fi turturii de gheata ce se formeaza la strasina , acestia pot rupe materialul sau chiar structura in cadere.

Cum se procedeaza pentru o comanda?

Puteti  sa folositi aplicatia de calculat pretul copertinei, dupa care finalizati comanda si va vom contacta noi, sau puteti sa ne apelati si vom stabili o zi pentru masuratori. Se achita un avans, iar restul de plata in ziua montajului!

Cat dureaza executia!

Timpul de executie pentru copertine retractabile este de pana in  5 zile lucratoare, iar montajul cateva ore in functie si de  cat de complicat ar putea fi!

Pentru preturi Marchize Retractabile

Contactati-ne!